ROUKALAHDEN KESÄTEATTERI 2018 - AVIOLIITTOSIMULAATTORI
Roukalahden kesäteatteri esittää kesällä 2018 Veera Niemisen, Tommi Auvisen ja Seija Holman kirjoittaman näytelmän Avioliittosimulaattori. Se sai kantaesityksensä Pyynikillä kesällä 2015. . Näytelmän ovat sovittaneet Roukalahden kesäteatterille Tiina Markkanen ja Minna Usva. Esityksen ohjaa joensuulainen ohjaaja Kai Paavilainen

Aino on puhelias nainen Länsi-Suomesta, Perniöstä ja Jussi juro maanviljelijä Itä-Suomesta, Liperin Ristiniemestä. He rakastuvat niin, että jalat lähtevät alta ja järki päästä. Toinen on Idästä, toinen Lännestä! He päättävät simuloida avioliittoa kuukauden koeajalla Jussin kotitilalla.

Ainosta on ihanaa päästä iloiseen Itä-Suomeen. Vaan kuinka käy? Talossa huseeraa hiljaisten miesten sakki: Jussin isä Unto, isän veli Erkki, pikkuveli Jaakko ja mahdollinen aviomies Jussi. Miehiä, jotka eivät puhu, eivätkä pussaa. Äiti on kuollut neljäkymmentä vuotta sitten.  Sen jälkeen mitään ei talon arjessa ole saanut muuttaa, ei edes kahvikupin paikkaa. Kiipelin taloon ei kaivata suulasta länsi-suomalaista naista järjestystä sekoittamaan. Puhuukin kieltä, jota ei voi ymmärtää - simmottis ja tämmottis!

Perässä tunkevat vielä Ainon eksmies Tuomo, paras kaveri Tiina sekä Ainon rakastavat, riitaisat vanhemmat Mirja ja Martti. Kaikki Perniöstä. Alkaa itä-länsi maaottelu.

Avioliittosimulaattori on tarina kaipuusta rakastaa ja olla rakastettu. Se on riemukas, koskettava komedia ihmisistä ja heidän erilaisista tavoista ja tottumuksista. Saakohan maajussi lopulta morsiamensa?

Ensi-ilta su 24.6. klo 13

Tunnelmallinen miliöö ja huikea esitys tarjolla tulevana kesänä.

LATAA LEHDISTÖKUVAT TÄSTÄ https://piiakinnunenphotography.kuvat.fi/kuvat/ROUKALAHDEN%C2%A0KES%C3%84TEATTERI/

- Katetussa katsomossamme kuppipenkit ja äänentoisto -

- Kioski, kahvio ja makkarakoju palvelevat ennen esitystä sekä väliajalla -

- Sisärakennuksessa runsaasti istumatilaa ja WC:t -

- Runsaasti paikoitustilaa ja liikenteenohjaus -

 

 

Liput (2018)

18 € / Eläkeläiset 16 €
Maksu käteisellä.

Yli 25 hengen ryhmille 15 €/henkilö
(Kuljettaja ja matkanvetäjä ilmaiseksi).

Sotiemme veteraanit ja saattaja ilmaiseksi.


 

 
Varaukset

Puh. 040 939 0960
teatteri@roukalahti.fi
tai oheisella lomakkeella (kotisivujen vasemmassa laidassa)

Esityspäivinä, teethän varauksen saman päivän esitykseen viimeistään 3 tuntia ennen esitystä: ke ja to viimeistään klo 16 ja su klo 10.

Liput luukulta alkaen 45 min ennen esitystä.

 Teatterimatkanne täydentää maistuva pitopöytä! Ruokaile mukavasti kylätalolla ennen tai jälkeen esityksen. Paikalliset pitopalvelut palveluksessanne, ota yhteyttä:


Ranta-Pirtti Mervi Turunen
puh. 040 7199470

Ravintola Lipstikka
puh. 050 3820823

 

Menneiden teatterikesien ohjelmisto

2000  Tukkijoella, ohjaus Hannu Virolainen
2001  Tulitikkuja lainaamassa, Hannu Virolainen
2002  Tukkijoella, Hannu Virolainen
2003  Kaunis Veera, Hannu Virolainen
2004  Hunttalan Matti, Jyrki Utriainen
2005  Vain muutaman huijarin tähden, Jyrki Utriainen
2006  Peräkamarin pojat, Jyrki Utriainen
2007  Mooseksen perintö, Jyrki Utriainen
2008  Turvetta ja timantteja, Jyrki Utriainen
2009  Tankki täyteen 1. osa, Jyrki Utriainen
2010  Tankki täyteen, Vilenien paluu 2. osa, Jyrki Utriainen
2011  Vilttiketju, Seija Pirhonen
2012  Katsastus, Jyrki Utriainen
2013  Tulitikkuja lainaamassa, Hannu Virolainen
2014  Opri, Hannu Virolainen
sekä lastennäytelmä Peikko Perttelius ja kaiken murheen karkoittava valo, käsikirjoitus ja ohjaus Hannu Virolainen
2015 Onnellinen mies, Hannu Virolainen
2016 Onnellinen mies (entistä onnellisempana), Hannu Virolainen

2017 Kohtalon tango, Hannu Virolainen

 


 

Kesäteatterin historia

Kunnia kesäteatterin perustamisesta Roukalahdelle kuuluu näyttelijä-ohjaaja Hannu Virolaiselle. Hän muutti 1990-luvun lopulla asumaan kylälle Anttilan taloon Lappalaisen hiihtäjäveljesten Martin ja Taunon kotitilalle ja ryhtyi heti alan ihmisenä suunnittelemaan kesäteatterin perustamista.

Virolainen kokosi pääasiassa kyläläisistä näyttelijät ja alkoi heidän kanssaan harjoitella Teuvo Pakkalan näytelmää Tukkijoella. Virolainen oli myös aktiivisesti yhdessä kyläläisten kanssa rakentamassa teatterikatsomoa Kivekkäiden talon taakse.
Virolaisen ohjaamat näytelmät nähtiin Roukalahdella neljänä ensimmäisenä kesänä.

Neljän esityskauden jälkeen uudeksi ohjaajaksi saatiin lähellä teatteria Liperin kirkonkylän kupeessa asuva Jyrki Utriainen. Hän tekikin pitkän kahdeksanvuotisen ohjaajantaipaleen Roukalahdella. Utriaisen vuoden 2010 näytelmä Tankki täyteen, Vilenien paluu, saavutti Roukalahden kesäteatterin vieläkin voimassa olevan katsojaennätyksen 5000 katsojaa.
Utriainen vietti sapattivapaata vuonna 2011, jonka aikana Vilttiketju-näytelmän ohjasi Seija Pirhonen Hammaslahdelta. 

Hannu Virolainen palasi kesällä 2013 ohjaajaksi perustamaansa kesäteatteriin. Samalla palasi ohjelmistoon myös liperiläisisännistä Antti Ihalaisesta ja Jussi Vatasesta kertova esitys Tulitikkuja lainaamassa.

Kesällä 2014 kesäteatteri esitti 15-vuotisen taipaleensa kunniaksi peräti kaksi Virolaisen ohjaamaa näytelmää: Opri ja Peikko Perttelius ja kaiken murheen karkoittava valo, jonka ohjaaja on myös käsikirjoittanut. Jälkimmäinen on lapsille suunnattu näytelmä, jollaisia harvemmin tuotetaan kesäteattereissa.

Vuoden 2015 Onnellinen mies keräsi ennätyksellisen koleista kesäkeleistä huolimatta 3600 kesäteatterin ystävää. Seuraavana vuonna sama näytelmä keräsi yhä 2100 katsojaa. Kahtena kesänä näytelmän nähneet katsojat kiittivät lisääntyneestä ja osuvasta taustamusiikista ja uudelleen sovitetuista kohtauksista.

Kesän 2017 näytelmä Kohtalon tango kulkee musiikkinäytelmän nimellä, vaikka paljon musiikkia ja lauluosuuksia on Roukalahden näytelmissä tavattu soittamaan joka vuosi. Tämän kesän  näytelmän aihe ja musiikkia johtavan harmonikkataiteilija Arto Tarkkosen ammattitaito on kuitenkin sitä luokkaa, että termi musiikkinäytelmä on oletusarvoisesti jo ansaittu.

Kesäteatteri Facebookissa!

Kävijäkyselyyn 2017 vastanneiden kesken on arvottu 3 kpl 2 hengen lippuja! Voittajat ovat:

Sini Piiroinen

Tuula Kuismanen

Maija Frimodig

 

Liperin vapputapahtumassa ja Joensuun kesänavajaisissa onni suosi puolestaan seuraavia henkilöitä:

Pirjo Kettunen

Maija Palviainen

Onni Turunen

Anett Kanavald

 

Onnea kaikille voittajille!!!

 

Varaa lippusi

tai anna palautetta: