Roukalahden kesäteatteri viihdyttää

- Katetussa katsomossamme kuppipenkit ja äänentoisto -

- Kioski, kahvio ja makkarakoju palvelevat ennen esitystä sekä väliajalla -

- Sisärakennuksessa runsaasti istumatilaa ja WC:t -

- Runsaasti paikoitustilaa ja liikenteenohjaus -

 

YÖNÄYTÖKSET to 17.8. ja pe 18.8. klo 21

Yleisön pyynnöstä!

Kesän 2017 suosittujen näytösten jatkoksi Kohtalon tango nyt YÖNÄYTÖKSINÄ!

Tule kokemaan yöteatteri upeiden värivalojen loisteessa!
 


 

KOHTALON TANGO -yönäytökset:
to 17.8.2017 klo 21 ja pe 18.8.2017 klo 21.

 


 

YÖNÄYTÖSTEN LIPPUHINNAT: aikuiset 18 € / alle 15-v. 9 €.
Kysy ryhmäalennuksia!

Huom! Vapaaliput eivät käy yönäytöksiin.

Ikäsuositus +7 v.

Valaistus by Ohjelmatoimisto Monkey Music Oy.
Tervetuloa kokemaan tangon tummaa tunnelmaa!
Varaa paikkasi ennakkoon, varaustiedot alla.

 


Kohtalon tango

Vuodet vierii, vierikäämme mukana - musiikkia maestro!

Suomi juhlii sadatta syntymävuottaan. Omalta osaltamme haluamme juhlistaa juhlavuotta tuomalla kesäteatteriimme musiikkinäytelmän tangolegenda Unto Monosesta. Tangohan, jos mikä, on ilmentänyt "mörököllikansamme" sielunmaisemaa lähes koko itsenäisyytemme ajan tähän päivään saakka saaden sen sydänjuuret väräjämään ja sykkimään 4/4 osa tahdissa, haaveillen milloin Satumaasta, milloin Tähdistä meren yllä.

Roukalahden kesäteatteri, perustettu 1999, on löytänyt paikkansa eräänä suosituimmista maakuntamme kesäteattereista. Teatterimme perustaja, näyttelijä Hannu Virolainen piti muutaman välivuoden ja palasi vuonna 2013 ohjaajan puikkoihin. Hannu Virolainen tunnetaan monista TV- ja elokuvarooleistaan, näkyvimpänä kenties Karjalan kunnailla - sarjan Isä Anttona. Hän on ohjannut myös kymmeniä näytelmiä ympäri Suomenniemen - Kirkkonummelta Pielavedelle ja vähän välillekin. Hänen mukaansa teatteriharrastus opettaa näkemään, kuulemaan ja luottamaan. Toisen ihmisen osaan eläytyminen voi avata solmuja ja asenteita sekä näyttämöllä että katsomossa.

Niinpä toivotammekin Teidät sydämellisesti tervetulleiksi nauttimaan tangon taiasta, istuen miellyttävissä selkänojallisissa tuoleissamme katetun katsomon suojissa ja eläytymään kanssamme Unto Monosen moninaiseen maailmaan.Varaukset

Puh. 040 939 0960
teatteri@roukalahti.fi
tai oheisella lomakkeella (kotisivujen vasemmassa laidassa)

Esityspäivinä, teethän varauksen saman päivän esitykseen viimeistään 3 tuntia ennen esitystä: ke ja to viimeistään klo 16 ja su klo 10.

Liput luukulta alkaen 45 min ennen esitystä.

 Teatterimatkanne täydentää maistuva pitopöytä! Ruokaile mukavasti kylätalolla ennen tai jälkeen esityksen. Paikalliset pitopalvelut palveluksessanne, ota yhteyttä:


Ranta-Pirtti Mervi Turunen
puh. 040 7199470

Ravintola Lipstikka
puh. 050 3820823

 

Menneiden teatterikesien ohjelmisto

2000  Tukkijoella, ohjaus Hannu Virolainen
2001  Tulitikkuja lainaamassa, Hannu Virolainen
2002  Tukkijoella, Hannu Virolainen
2003  Kaunis Veera, Hannu Virolainen
2004  Hunttalan Matti, Jyrki Utriainen
2005  Vain muutaman huijarin tähden, Jyrki Utriainen
2006  Peräkamarin pojat, Jyrki Utriainen
2007  Mooseksen perintö, Jyrki Utriainen
2008  Turvetta ja timantteja, Jyrki Utriainen
2009  Tankki täyteen 1. osa, Jyrki Utriainen
2010  Tankki täyteen, Vilenien paluu 2. osa, Jyrki Utriainen
2011  Vilttiketju, Seija Pirhonen
2012  Katsastus, Jyrki Utriainen
2013  Tulitikkuja lainaamassa, Hannu Virolainen
2014  Opri, Hannu Virolainen
sekä lastennäytelmä Peikko Perttelius ja kaiken murheen karkoittava valo, käsikirjoitus ja ohjaus Hannu Virolainen
2015 Onnellinen mies, Hannu Virolainen
2016 Onnellinen mies (entistä onnellisempana), Hannu Virolainen

 


 

Kesäteatterin historia

Kunnia kesäteatterin perustamisesta Roukalahdelle kuuluu näyttelijä-ohjaaja Hannu Virolaiselle. Hän muutti 1990-luvun lopulla asumaan kylälle Anttilan taloon Lappalaisen hiihtäjäveljesten Martin ja Taunon kotitilalle ja ryhtyi heti alan ihmisenä suunnittelemaan kesäteatterin perustamista.

Virolainen kokosi pääasiassa kyläläisistä näyttelijät ja alkoi heidän kanssaan harjoitella Teuvo Pakkalan näytelmää Tukkijoella. Virolainen oli myös aktiivisesti yhdessä kyläläisten kanssa rakentamassa teatterikatsomoa Kivekkäiden talon taakse.
Virolaisen ohjaamat näytelmät nähtiin Roukalahdella neljänä ensimmäisenä kesänä.

Neljän esityskauden jälkeen uudeksi ohjaajaksi saatiin lähellä teatteria Liperin kirkonkylän kupeessa asuva Jyrki Utriainen. Hän tekikin pitkän kahdeksanvuotisen ohjaajantaipaleen Roukalahdella. Utriaisen vuoden 2010 näytelmä Tankki täyteen, Vilenien paluu, saavutti Roukalahden kesäteatterin vieläkin voimassa olevan katsojaennätyksen 5000 katsojaa.
Utriainen vietti sapattivapaata vuonna 2011, jonka aikana Vilttiketju-näytelmän ohjasi Seija Pirhonen Hammaslahdelta. 

Hannu Virolainen palasi kesällä 2013 ohjaajaksi perustamaansa kesäteatteriin. Samalla palasi ohjelmistoon myös liperiläisisännistä Antti Ihalaisesta ja Jussi Vatasesta kertova esitys Tulitikkuja lainaamassa.

Kesällä 2014 kesäteatteri esitti 15-vuotisen taipaleensa kunniaksi peräti kaksi Virolaisen ohjaamaa näytelmää: Opri ja Peikko Perttelius ja kaiken murheen karkoittava valo, jonka ohjaaja on myös käsikirjoittanut. Jälkimmäinen on lapsille suunnattu näytelmä, jollaisia harvemmin tuotetaan kesäteattereissa.

Vuoden 2015 Onnellinen mies keräsi ennätyksellisen koleista kesäkeleistä huolimatta 3600 kesäteatterin ystävää. Seuraavana vuonna sama näytelmä keräsi yhä 2100 katsojaa. Kahtena kesänä näytelmän nähneet katsojat kiittivät lisääntyneestä ja osuvasta taustamusiikista ja uudelleen sovitetuista kohtauksista.

Kesän 2017 näytelmä Kohtalon tango kulkee musiikkinäytelmän nimellä, vaikka paljon musiikkia ja lauluosuuksia on Roukalahden näytelmissä tavattu soittamaan joka vuosi. Tämän kesän  näytelmän aihe ja musiikkia johtavan harmonikkataiteilija Arto Tarkkosen ammattitaito on kuitenkin sitä luokkaa, että termi musiikkinäytelmä on oletusarvoisesti jo ansaittu.

Kesäteatteri Facebookissa!

 

Varaa lippusi

tai anna palautetta: