Puheenjohtaja: Heikki Piiroinen

Roukalahden Kivekkäät on alun perin kylän urheiluharrastusten ympärille perustettu voimistelu- ja urheiluseura. Vuonna 1913 perustettu Roukalahden Kivekkäät sai Lappalaisten veljesten hiihtomenestysten mitaleita MM-tasolta ja mainetta olympialaisista asti.

Nykyisin Kivekkäiden näkyvä toiminta keskittyy pääasiassa kesäteatterin ja RoukaRainan sekä yksittäisten tapahtumien järjestämiseen. Kivekkäiden omistamalla Roukalahden urheilukentällä on viime vuosina tapahtunut uudelleen herääminen myös urheilun parissa; jalkapallo- ja jääkiekkovuorot ovat ottaneet paikkansa säännöllisenä aktiviteettina.

Kivekkäiden julkaisema kirja paikallisista hiihtäjäsuuruuksista Lappalaisten veljeksistä valottaa yksityiskohtaisella otteella myös Kivekkäiden historiaa ja hiihdon oheista urheilutoimintaa. Teoksen ”Hiihtäjäveljekset Martti ja Tauno Lappalainen” on kirjoittanut Petri Maskonen.

Kirja "Hiihtäjäveljekset Martti ja Tauno Lappalainen" on tilattavissa Kivekkäiltä hintaan 25€. Mahdolliset postikulut lisätään. Tiedustelut kesäteatterin kautta: p. 040 939 0960 tai teatteri(at)roukalahti.fi

 


 

Roukalahden kyläyhdistys

Puheenjohtaja: Martti Karvinen

Roukalahden kyläyhdistys toimii Kivekkäiden rinnalla kylätapahtumien tukijana. Kyläyhdistys ylläpitää myös Päivilänvaaran kotaa.