Kesäteatteri valmistaa innokkaat harrastajanäyttelijät ja talkoolaiset tulevaan kesään.  Teatterikausi alkaa perinteisesti juhannusviikonlopulta, jatkuen aina heinäkuun loppupuolelle.

Kyläläisiä liikuttaa paitsi kesäteatteri, myös viereisellä Roukalahden urheilukentällä pelattava jalkapallo. Jalkapallokausi alkaa kentän kunnon salliessa noin kesäkuun alusta ja sunnuntaivuoroja pelataan parhaimmillaan syyskuun puolelle saakka.

Päivilän luonnonsuojelualueella järjestetään vuosittain kesäkuussa valtakunnallinen Luonnonkukkien päivä, jolloin opastetulla kierroksella voi testata kasvien tuntemustaan ja oppia uutta.

Elokuussa Roukalahdella nautitaan kotimaisista elokuvista, kun elokuvatapahtuma RoukaRaina tuo tunnelmalliseen ulkoilmateatteriin maaseudulla kuvattuja elokuvia ja tähtivieraikseen niiden tekijöitä.

Talvisin käsityöt kutsuvat ainakin kylän naisia, kun Pohjois-Karjalan Taito-hankkeen TaitoBussi kurssittaa kylätalolla kerran kuussa.

Roukalahden luistelukenttä on parina viime vuotena saatu korkattua joulukuun puolella. Talkoovoimin huollettavan kentän kolaukseen toivotaan kunkin luistelijaporukan aktiivisuutta. Kuka tahansa on myös tervetullut käyttämään kenttää.

Liperin pisin perinteisen tyylin hiihtolatu kiertää Päivilänvaaralla. Kirkonkylän hautausmaalta lähdettäessä pituutta lenkille kertyy 17 kilometriä. Pyhäsaaren ja Joensuun Linnunlahden yhdistää puolestaan 9 kilometrin pituinen jäälatu.

Päivilänvaaran kota (Ukonkota) on ympärivuotisessa käytössä. Kodalta avautuvat näkymät jopa naapurikuntiin, joista voi tunnistaa ainakin Outokummun Vanhan kaivoksen tornin ja Joensuun suunnalta Pohjois-Karjalan keskussairaalan. Kodalla maistuvat pannukahvit ja makkarat isommallekin porukalle. Kannattaa varautua omin polttopuin, mutta milloin kodalla puita on, saa niillä eväänsä lämmittää. Kodan läheltä löytyy myös pala sotahistoriaa, vanhan tykkiaseman jalka. Alempana noin 1,5 kilometrin päästä löytyy lisäksi pienempi Ilmon kota.

Päivilänvaaran kodan vuokraus ryhmille: 040 7391454 / Martti Karvinen.

 

Jalkapallon, luistelukentän ja TaitoBussin kurssien tiedotus: "Roukalahtelaiset" -Facebook-sivulla.

Roukalahden kesäteatterin ja RoukaRainan tiedotus: "Roukalahden kesäteatteri" -Facebook-sivulla.

Päivilän tiedotus: "Päivilän sanktuarin säätiö" -Facebook-sivulla.

Tapahtumat Facebookissa sekä oheisessa tapahtumakalenterissa. Viime hetken muutoksista ajankohtaisin tieto löytyy Facebookista (esim. säävaraus).

Syyskuu 2020

Ei tapahtumia
Syyskuu 2020
36 1 2 3 4 5 6
37 7 8 9 10 11 12 13
38 14 15 16 17 18 19 20
39 21 22 23 24 25 26 27
40 28 29 30

RSS
Menot myös Facebookissa!