Kesäteatteri valmistaa innokkaat harrastajanäyttelijät ja talkoolaiset tulevaan kesään.  Teatterikausi alkaa perinteisesti juhannusviikonlopulta, jatkuen aina heinäkuun loppupuolelle.

Kyläläisiä liikuttaa paitsi kesäteatteri, myös viereisellä Roukalahden urheilukentällä pelattava jalkapallo. Jalkapallokausi alkaa kentän kunnon salliessa noin kesäkuun alusta ja sunnuntaivuoroja pelataan parhaimmillaan syyskuun puolelle saakka.

Päivilän luonnonsuojelualueella järjestetään vuosittain mm. kesäkuussa valtakunnallinen Luonnonkukkien päivä, jolloin opastetulla kierroksella voi testata kasvien tuntemustaan ja oppia uutta.

Talvisin käsityöt kutsuvat ainakin kylän naisia, kun Pohjois-Karjalan Taito-hankkeen TaitoBussi kurssittaa kylätalolla kerran kuussa. Kurssi mitoitetaan päivän pituiseksi ja aihe suunnitellaan yhdessä kiinnostusten mukaan. Aina käsityötä ei saada kurssipäivän aikana valmiiksi, mutta aiheen parissa voi jatkaa kotona itsenäisesti eteenpäin. Tervetuloa mukaan myös uudet kyläläiset!

Roukalahden luistelukenttä on jo usenana vuotena peräkkäin saatu korkattua joulukuun puolella. Talkoovoimin huollettavan kentän kolaukseen toivotaan kunkin luistelijaporukan aktiivisuutta. Kuka tahansa on myös tervetullut käyttämään kenttää.

Jää- ja lumitilanteen salliessa Pyhäsaaren ja Joensuun Linnunlahden yhdistää puolestaan 9 kilometrin pituinen jäälatu. Lähtöpaikkana Roukalahden päässä on Karvisen Kissanpäivien ranta.

Päivilänvaaran kota (Ukonkota) on ympärivuotisessa käytössä. Kodalta avautuvat näkymät jopa naapurikuntiin, joista voi tunnistaa ainakin Outokummun Vanhan kaivoksen tornin ja Joensuun suunnalta Pohjois-Karjalan keskussairaalan. Kodalla maistuvat pannukahvit ja makkarat isommallekin porukalle. Kannattaa varautua omin polttopuin, mutta milloin kodalla puita on, saa niillä eväänsä lämmittää. Kodan läheltä löytyy myös pala sotahistoriaa, vanhan tykkiaseman jalka. Alempana noin 1,5 kilometrin päästä löytyy lisäksi pienempi Ilmon kota.

Päivilänvaaran kodan vuokraus ryhmille: p. 040 739 1454 / Martti Karvinen.

Jalkapallon, luistelukentän ja TaitoBussin kurssien tiedotus: "Roukalahtelaiset" -Facebook-sivulla.

Roukalahden kesäteatterin tiedotus: "Roukalahden kesäteatteri" -Facebook-sivulla.

Päivilän tiedotus: "Päivilän sanktuarin säätiö" -Facebook-sivulla.

Tapahtumat Facebookissa sekä oheisessa tapahtumakalenterissa. Viime hetken muutoksista ajankohtaisin tieto löytyy Facebookista (esim. säävaraus).

Joulukuu 2022

Ei tapahtumia
Joulukuu 2022
48 1 2 3 4
49 5 6 7 8 9 10 11
50 12 13 14 15 16 17 18
51 19 20 21 22 23 24 25
52 26 27 28 29 30 31

RSS
Menot myös Facebookissa!